Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Weingut Karle

Baden/Kaiserstühl, Duitsland

Het wijngebied dankt haar naam aan de keizer die in ca 1200-1300 recht sprak op zijn gerechtelijke ’stoel’ en is ca. 400 ha groot. Weingut Karle bezit hiervan 14 ha, die uitsluitend op de beste locaties van de Ihringer Winklerberg en de Fohrenberg liggen, en is hiermee een van de grootse wijnproducenten uit het gebied. De boerderij van Weingut Karle in Baden/Kaiserstühl is gebouwd in een typisch Kaiserstühler bouwstijl: huis aan huis met daartussen een indrukwekkende poort. In de oude kelder wordt vandaag de dag nog een groot deel van de wijn bewaard.

Op de verweerde vulkanische rotsen gedijen onder andere druivensoorten zoals Spätburgunder (Pinot Noir), Grauer Burgunder (Pinot Gris) en Silvaner in uitstekende conditie. De wijngaarden worden volgens ecologische principes onderhouden. Zo wordt er bijvoorbeeld klaver en wikke gezaaid om de voedingsstoffen in de bodem te verrijken.

De belangrijkste snoeiwijze die in vorstgevoelige gebieden (bv ook in Nederland en in de Elzas) wordt gebruikt is de Guyot methode. In de rustperiode van de plant (dec-mrt) laat de wijnboer aan elke wijnstok één of twee ranken zitten. Op deze manier houdt men een reserve aan scheuten, mocht de vorst toeslaan. In januari tot en met februari wordt er gesnoeid, als de meeste strenge vorstperiodes voorbij zijn en de sapstroom nog niet op gang is gekomen. De Guyot snoei zorgt voor een hoge opbrengst en de kwaliteit van de druiven is maximaal.

}

Weingut Karle

Am Krebsbach 3, 79241 Ihringen, Duitsland

Wijnen

Weingut Karle, Grauer Burgunder, Kabinett trocken “Winklerberg”
Rijke aromatische geur, plezierige kruidige smaak met veel sap. Goed in balans met de frisse zur...
Meer informatie >>
Weignut Karle, Spätburgunder “Barrique”
Elegante stijl pinot noir met fruitige tonen en door de rijping op barrique toch krachtige wijn ...
Meer informatie >>
Weingut Karle, Spätburgunder, Spätlese trocken “Blanc de Noir”
Zeer gastronomisch glas wijn, gemaakt van de Späburgunder, ofwel de Pinot Noir. Gul en complex ...
Meer informatie >>