Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Marrenon

Luberon/Ventoux, Frankrijk

Het wijnhuis MARRENON is al meer dan 40 jaar dé toonaangevende coöperatie van 1200 wijnboeren die samen wijngaarden bewerken van 7600 hectare in de Luberon en Ventoux regio’s in het hart van de Provence, Zuid-Frankrijk.

Luberon

De wijngaarden zijn verspreid over de zuidelijke hellingen van de Monts du Vaucluse. De wijnstokken worden begrensd door andere traditionele gewassen, zoals kersen- en olijfbomen en lavendelvelden en in dit kleurrijke mozaïek liggen prachtige Provençaalse dorpjes. Het gebied is tevens beroemd om haar truffels!
De Luberon kent diverse bodemsoorten. De kiezelsteengronden (gemaakt van kalksteen en klei) geven rijke, volle wijnen met rijpe, fruitige tinten. De gronden van zand en klei (door de lange aanwezigheid van de zee in de Provence) geven meer soepele, lichtere wijnen met tonen van vers fruit. De rode wijnen uit de Luberon worden gekenmerkt door de smaak van zwarte bessen. De witte en roséwijnen zijn fris en mineralig.

Ventoux

De Mont Ventoux (1.912m) is bepalend in de Ventoux regio. Ook hier zijn verschillende bodemsoorten aanwezig. De Grenache druif gedijt goed in de arme, zeer poreuze steenbodem, die de wijn een zeer rijke, volle en fluweelachtige stijl geeft. De klei-kalksteen bodems geven zachte, afgeronde wijnen met een mooie, zijdeachtige mondvervuiling. Ten slotte geven de Marl kleigronden meer soepele, verfijndere wijnen.

De Grenache druif is de ruggengraat van de appellatie. Daarnaast wordt 30% Syrah geplant en gebruikt men Cinsaut en Mourvèdre voor de AOC-wijnen. Merlot, Cabernet Sauvignon, samen met de Grenache en Syrah, vormen de basis voor de Vins de Pays. De witte variëteiten vormen een klein deel van de AOC Ventoux-wijnen: Grenache Blanc, Clairette, Bourboulenc , Viognier en Chardonnay.

}

Marrenon

Rue Amede Ginies, 84240 La Tour-d'Aigues, Frankrijk

Wijnen

Marrenon, Grand Marrenon Blanc
Bloemige en fruitige aroma’s van witte bloemen (meidoorn, acacia) en perzik. In de mond tonen ...
Meer informatie >>
Marrenon, Oris Rosé
Zeer originele en complexe rosé door de houtrijping van 8 maanden. De smaak is delicaat en zijd...
Meer informatie >>
Marrenon, Brut Rosé “Cuvée M”
Elegante zalmroze kleur met een mooie mousse. In de neus rode bessen, witte perzik en citrusvruc...
Meer informatie >>