Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Chiara Ciavolich

Abruzzo, Italië

De familie Ciavolich beschikt over een zeer oude wijnmakerij, opgericht door Don Francesco Ciavolich in 1853. De wijnmakerij werd gebouwd op twee niveaus: een op de begane grond en de andere ondergronds. De druiven werden boven geperst en de verse most liep naar beneden in de vaten in de kelder. Fermentatie vond hier plaats in grote 132 hectoliter vaten die nog steeds te bewonderen zijn.

De wijnmakerij was operationeel tot 1944, het jaar waarin de woonruimte op de bovenverdieping werd gebruikt als hoofdkwartier voor het Duitse leger. De ondergrondse ruimte gaf de familie van Giuseppe Ciavolich en diverse lokale families bescherming tegen de bombardementen.
Na de oorlog hervatte de familie de werkzaamheden, echter pas in 2007 werd de wijnmakerij zorgvuldig gerestaureerd en teruggebracht tot haar oorspronkelijke pracht.

Met onder andere Chardonnay, Pecorino, Trebbiano en Montepulciano maakt Chiara Ciavolich zeer zuivere en elegante wijnen! De jeugdige Montepulciano heeft typische tonen uit Abruzzo.

}

Chiara Ciavolich

Contrada Salmacina, 11, 65014 Loreto Aprutino PE, Italië

Wijnen

Chiara Ciavolich, Pecorino “Aries”
Aroma’s van snoep en kruiden. In de mond gedroogd fruit, mineralen en fruitig. Mooie zuurgraad...
Meer informatie >>
Chiara Ciavolich, Trebbiano d’Abruzzo “Ancilla”
Geur van witte bloemen met tonen van meloen, appel, peer en een vleugje citrus. In de smaak not...
Meer informatie >>