Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Bodegas Lahoz

La Mancha, Spanje

Eind vorige eeuw trad de familie Lahoz de wondere wereld van de wijn binnen en plantten zij de eerste wijnstokken voor hun wijngaarden. Jaar na jaar en met een grote inspanning kwam hun droom tot werkelijkheid. In 2004 had Bodegas Lahoz haar eerste oogst.

Bodegas Lahoz cultiveert drie grote landgoederen, gekozen uit de beste terroirs van de vlaktes van La Mancha: La Nieva, El Pantano en Vega Córcoles, in totaal 160 ha wijngaarden. 80% van de wijngaarden is beplant met de blauwe druivenrassen Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah en de rest met witte druivensoorten: Airén, Sauvignon Blanc, Chardonnay en Moscatel de Grano Menudo.

De ondiepe bodem is zeer rijk aan kalksteen en vertegenwoordigt de typische grond in La Mancha. Vega Córcoles ligt op de oever van de Córcoles rivier en is het grootste landgoed met 250 hectare. Dankzij het bijzondere karakter van de vruchtbare grond hebben de wijnen een enorm potentieel. Tussen de wijngaarden van het landgoed La Nieva staat het imposante wijnhuis van Bodegas Lahoz. Ondanks het grote oppervlakte (25.000 m2) heeft het wijnhuis de sobere sfeer van een klooster, zodat de wijnen in absolute stilte kunnen rusten.

}

Bodegas Lahoz

Ctra. N-310 Tomelloso-Villarrobledo Km. 108,5, 13630 Socuéllamos, Cdad. Real, Spanje

Wijnen

Bodegas Lahoz, Abad, Tempranillo
Frambozen en bessen in de smaak met een soepel tannine structuur....
Meer informatie >>
Bodegas Lahoz, Vinhoz, Tempranillo
Soepel aperitief, fris in de aanzet, wat bessig en een heerlijke doordrinker....
Meer informatie >>
Bodegas Lahoz, Abad, Tempranillo Rosado
Plezierig glas rosé. Mooie frisheid met veel fruit zoals bessen en kersen....
Meer informatie >>
Tempranillo Rosado Abad,  Bodegas Lahoz