Berghorst Bos Wijnen

Over ons

Bij Berghorst & Bos Wijnen houden we van mooie wijnen. Die passie delen we graag met horecaondernemers, om hen verder te helpen op het gebied van wijn.

Berghorst & Bos Wijnen is uw partner bij:

  • het samenstellen van de wijnkaart
  • het zoeken naar de beste wijnspijscombinaties/wijnarrangementen
  • het adviseren voor een optimale marge op wijnen
  • het trainen van uw medewerkers
  • het organiseren van wijnproeverijen (in uw horecazaak of in ons proeflokaal)
  • het organiseren van ontmoetingen met wijnproducenten (in Nederland of op locatie)

De juiste wijn op het juiste moment. Dat is wat een horecaondernemer wil voor zijn gasten. Een wijn die niet overal te krijgen is. Karakteristiek. Met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dankzij onze jarenlange horecaervaring begrijpen we dat als geen ander. Dat maakt Berghorst & Bos Wijnen tot meer dan zomaar een wijnhandel.

Berghorst & Bos Wijnen is in 2010 ontstaan door de samenwerking tussen wijnimporteur Jeroen Bos en Berghorst Dranken. Berghorst is al sinds 1870 een begrip in Hengelo en omstreken. Het familiebedrijf, dat in de jaren vijftig ook begon met de in- en verkoop van wijnen, beschikt over een sterk logistiek netwerk met eigen chauffeurs.

Maak kennis met Jeroen Bos en Bart Vunderink, de wijnkopers van Berghorst & Bos Wijnen.

Jeroen Bos
Maakte na vijftien jaar horeca de overstap naar de wijnhandel. Begon zijn eigen wijnimportbedrijf, dat sinds 2010 de naam Berghorst & Bos Wijnen draagt.
‘Eten en wijn horen bij elkaar. Voordat ik iets ga koken, kijk ik eerst welke wijn ik in huis heb. Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat je de meeste kennis niet uit boeken haalt, maar dat je moet proeven, proeven en nog eens proeven. We organiseren dus veel wijnproeverijen en nemen klanten mee naar wijnboeren. Mijn favoriete wijnstreek? De Piëmonte in Italië.’
Collega Bart over Jeroen: ‘Zijn kracht is zijn passie, zijn enorme netwerk en zijn toepasbare kennis en praktijkervaring.’

Bart Vunderink
Werkte tien jaar in de horeca en doorliep de Hoge Hotelschool. Behaalde de titel Register Vinoloog en kwam Berghorst & Bos Wijnen in 2011 versterken.
‘Het wijnvirus kreeg me al vóór de opleiding te pakken. Het verhaal achter een wijn is interessant, daar wil ik zoveel mogelijk van weten. Het bezoeken van wijnproducenten hoort daar ook bij. Ik hou zelf van een zuivere mineralige wijn, waarbij je het eigene van de streek kunt proeven. Dat kan een wijn uit Zuid-Duitsland zijn, maar ook uit Spanje of Frankrijk.’
Collega Jeroen over Bart: ‘Hij is een wandelende encyclopedie. Hij weet alles van druiven en wijnstreken. Heerlijk om met hem te sparren over wijnspijscombinaties.’