Berghorst Bos Wijnen

Nieuws

Nieuw in onze wijnkelder: Raventos d Alella

In het noorden van Spanje, op een steenworpafstand van Barcelona, ligt het wijngebied Alella. Het gebied is zo’n 2.000 jaar oud en heeft een zandsteen terroir.  Het bergachtige terrein geeft beschutting aan de wijngaarden. In combinatie met de lage voedingsstoffen in de zandstenen bodem en het zeeklimaat zorgt het gebied voor eigenzinnige wijnen met verfrissende zuren, diepte, textuur, structuur en het vermogen om te ouderen. Een druif die hier het meest voorkomt is de Pansa Blanca, die veelal in Cava wordt gebruikt.

Het wijnbedrijf Raventos d’Alella, gelegen tussen de oude wijngaarden en bossen in het binnenland, is hèt gezicht op de bergrug die door het midden van de D.O. loopt. Naast de stille wijn Pansa Blanca hebben wij sinds kort ook 2 andere wijnen van dit mooie bedrijf aan ons assortiment toegevoegd:

PENEDéS BLANC
Gemaakt van de inheemse druivensoorten
Parellada en Macabeo . Uitnodigende geur, veel citrus en wat koriander. Frisse aanzet, plezierige zuren en goede mineraliteit. Wederom tonen van citrus, een pepertje en witte noten. Zeer zuiver en gastronomisch, medium lange afdronk met een klein bittertje.  Lekker bij gevogelte zoals fazant en kalkoen en bij zwezerik .

COSTERS DEL SEGRE
Blend van Syrah, Tempranillo en Cabernet Sauvignon , 6 maanden op hout gerijpt.
De neus heeft intense aroma’s van vers rood fruit en kruiden. Frisse, fruitige en evenwichtige wijn met een goede structuur.  Perfect bij de Mediterrane keuken en de (winterse) BBQ!

  

Terug »