Berghorst Bos Wijnen

Nieuws

Nieuw in onze wijnkelder: Piorro

De broers António en Edmar Monteiro, de oprichters van 1912 Winemakers, zijn geboren in de regio Douro, Portugal. Al op zeer jonge leeftijd hielpen zij hun vader op het wijngoed ‘Quinta de São Bernardo’, gedateerd uit het jaar 1912 en gelegen aan de oevers van de rivier de Douro.  De oude wijngaard ligt op de rechteroever en bevat zeer oude stokken met inheemse druivensoorten: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca en Tinta Roriz. Het is een wijngaard die vooral fruitige, evenwichtige en elegante wijnen produceert met een goede structuur.

  

’Quinta da Água’, gelegen op een hoger gedeelte vlabij de Douro,  werd later door de twee broers overgenomen met het doel op uitbreiding van de wijnproductie. Het vormt een soort amfitheater met optimale blootstelling aan de zon en biedt een mix van oude en jonge wijnstokken met witte en rode druiven: Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca, Tinta Roriz en Sousão.

1912 Winemakers
is ontstaan uit een blend van Passie, Zorg voor Tradities en Vernieuwing.

Nieuw in ons assortiment van 1912 Winemakers: Piorro Branco en Tinto

Piorro Branco
Geur van witte noten, iets citrus en een vleugje ’Goutte de Petrol’ (de geur die vaak bij Rieslings voorkomt). Goede zuren, wat ziltigs, noten, iets een vetje in de structuur met wat avocado tonen. Goed in balans, mooie complexiteit en gastronomisch. Erg origineel glas wijn. Medium lange afdronk, klein bittertje. Het symbool op het etiket staat voor ’Lucht’; verwijzend naar de frisheid en zuiverheid van de wijn.

Piorro Tinto
Diepe robijn rode kleur. In de geur veel zwart fruit als braam. De inzet is fluweel zacht en zwoel. Zeer rijpe tannines, een lichte kruidigheid en veel fruit. Soepele wijn maar wel met body. Lange afdronk. Het vierkant op het etiket staat symbool voor ‘Balans’

 

 

Terug »