van 18 t/m 20 maart zullen wij prowein bezoeken. Tijdens deze beurs zullen wij opzoek gaan naar nieuwe wijnen en wijnhuizen tevens zullen we onze huidige wijnboeren bezoeken en de nieuwe jaargangen proeven. Bent u op zoek naar een bepaalde wijn, druiven soort, land of regio of bent u benieuwd naar de nieuwe jaargang van een wijnhuis. Geef het ons dan door en wij zullen tijdens ons bezoek meenemen.
Lees bericht10-03-19 Masterclass Marrenon
Tijdens deze masterclass zullen u alles worden verteld achter het wijnhuis Marrrenon een prachtig wijnhuis coperatie uit Luberon/Ventoux Frankrijk. Bent u opzoek naar een nieuwe Franse huiswijn of heeft u interesse in kaartwijnen uit Frankrijk Leberon/Ventoux. Meld u zich dan aan voor deze masterclass.
Lees bericht
Bij zomerse temperaturen vragen veel wijnliefhebbers zich af of je rode wijnen zomaar kunt koelen.
Lees berichtAsperges zijn een van de mooiste en lekkerste groenten van de lente.
De juiste serveertemperatuur voor witte of rode wijn…het is zo persoonlijk, de één heeft de wijn liefst iets koeler en de andere juist wat warmer dan de aanbevolen serveertemperatuur.
Lees berichtIn 1964 begonnen Maria Feyles en haar schoonzoon Antonio de Nicola een wijnbedrijf in het hart van het Barbaresco gebied in Piëmonte.
Lees berichtLandgoed Pradio is gelegen in de buurt van het stadje Palmanova-Friuli (1593) -dat bekend staat om haar stervorm- en beslaat in totaal 35 hectare.
Lees berichtSpeciaal voor Berghorst & Bos Wijnen heeft Augustin Ferrin van ons wijnhuis Bodegas Lahoz uit La Mancha een nieuwe lijn geproduceerd: PURO.
Lees berichtIn onze rubriek ’Even Voorstellen’ maakt u kennis met onze collega’s van Berghorst & Bos Wijnen en Berghorst Dranken.
Lees berichtVerleden week hebben wij u iets verteld over de Guyot snoeiwijze. Naast de Guyot snoei zijn er nog 2 andere meest bekende snoeimethoden: Cordon snoei en Gordijn snoei. Per land, streek en druivensoort verschilt het welke methode wordt toegepast.
Lees berichtijdens onze wijntrip naar de Elzas voor het 10-jarg bestaan van Patrimoines de Terroir hebben we gelijk een bezoek gebracht aan Weingut Karle, slechts 3 kwartier daar vandaan in Kaiserstuhl, Duitsland. Interresante les gehad over snoeiwijze in het mooie, winterse landschap!
Lees berichtIn onze rubriek ’Even Voorstellen’ maakt u kennis met onze collega’s van Berghorst & Bos Wijnen en Berghorst Danken.
Lees berichtIn het noorden van Spanje, op een steenworpafstand van Barcelona, ligt het wijngebied Alella.
Lees berichtVan ons wijnhuis Marrenon uit Luberon, Frankrijk hebben wij tijdelijk een zeer bijzondere, winterse rosé in ons assortiment opgenomen, genaamd ORIS.
Lees berichtChampagne Blanc de Blancs is een champagne die voor 100% uit het sap van witte druivensoorten bestaat, ‘wit van de witte’.
Lees berichtIn onze rubriek ’Even Voorstellen’ maakt u kennis met onze collega’s van Berghorst & Bos Wijnen en Berghorst Danken.
Lees berichtDe Chef en Sommelier Sublym wijnglazen zijn van hoge kwaliteit en een ware toevoeging op de tafel tijdens het wildseizoen. Kosten? € 0,00!
Bij aankoop van 12 flessen actiewijn krijgt u 6 glazen van Berghorst & Bos Wijnen kado!
Voor bij de lekkerste wildgerechten hebben wij de volgende actiewijnen
voor u samengesteld:
Prosecco Asolo Millesimato, Bedin- Veneto, Italië/12 fl +6 flutes
Intens, elegant en aromatische boeket met fruitige tonen. Als apéritief, bij anti-pasti en feestelijke gelegenheden.
Pansa Blanca, Raventos d’Allela – Alella, Spanje/12 fl +6 wijnglazen 35cc
De Pansa Blanca druif is de synoniem voor de Xarello druif, welke wordt gebruikt bij het produceren van Cava. Deze Cava zonder bubbels is intens, heeft een fruitig aroma van perzik en appel. Een volle wijn met een lange afdronk en goed gebalanceerd.
Lekker bij gevogelte als fazant, konijn, paddenstoelen, stevige vis als zeebaars en heilbot.
Costers del Segre, Raventos d’Allela – Alella, Spanje/12 fl + 6 wijnglazen 45cc
Blend van Syrah, Tempranillo en Cabernet Sauvignon, 6 maanden op hout gerijpt. De neus heeft intense aroma’s van vers rood fruit en kruiden. Frisse, fruitige en evenwichtige wijn met een goede structuur.
Bij elegante wildgerechten als ree en duif, bij diverse stoofschotels en wildzwijn.
Soave Casette Foscarin, Monte Tondo – Veneto, Italië/ 12 fl + 6 wijnglazen 35cc
Blend van 90% Garganega en 10% Trebbiano, 6 maanden op hout gerijpt. Intens fruitig bouquet met een vleugje honing. Geuren van vanille, gedroogd fruit en minerale aroma’s, full-bodied en rijke smaak. Mooie combinatie bij gevogelte zoals parelhoen of kwartel, bij gebakken zalm en tonijn, vissoepen en zachte kazen.
Valpolicella Ripasso, Monte Tondo – Veneto, Italië/ 12 fl + 6 wijnglazen 45cc
Rondinella en Corvina 18 maanden gerijpt op hout. De neus is zeer intens en vol, met aroma’s van bessen en kersen met hinten van kruiden, zoals nootmuskaat en kaneel. In de mond zeer intens en persistent met elegante tannines en structuur. Ideaal bij hert, gegrild rood vlees en wilde eend.
Aglianico Guaglione, I Capitani – Campania, Italië/ 12 fl + 6 wijnglazen 45 cc
Gemaakt van Agliano en Sangiovese. Rijke geur van rood fruit en viooltjes met hinten van Mediterraanse kruiden en balsamico. In de smaak frisse en harmonieuze tonen van kersen en bessen. Lekker bij wildstoof, harde kazen, haas en wildzwijn.
Orca, Marrenon – Luberon, Frankrijk/ 12 fl + 6 wijnglazen 45cc
Syrah en Grenache 1 jaar gerijpt op Frans eiken. Een krachtige wijn. Rijke geuren met milde tabak tonen. In de mond rijpe vruchten, opgefleurd door wat vers fruit van zwarte bessen en frambozen. Fijne tannines, complex en zeer lange afdronk. Bij stoof- of gegrild vlees, hert en haas.
Advies: schenk deze wijn 2-3 uur van te voren in een karaf, dan komen de geuren en smaken nog beter tot hun recht.
Voor prijzen van de wijnen en voor bestellingen login op onze website of neem contact op met Jeroen of Bart!
Lees berichtIn onze rubriek ’Even Voorstellen’ maakt u kennis met onze collega’s van Berghorst & Bos Wijnen en Berghorst Danken. Van de jongens in het magazijn, tot onze collega’s op kantoor en de personen in de buitendienst.
Lees berichtOp de Prowein in Düsseldorf begin dit jaar hebben we een erg leuk porthuis gevonden: Agri-Roncão.
Om zijn droom om goede wijnen te produceren uit te laten komen herstelde Domingos Ribeiro twee Quinta’s in het hart van de regio Douro: Quinta de Linhares en Quinta da Levandeira do Roncão.
Van Agri-Roncão hebben wij de port-serie DR sinds kort bij ons in het assortiment:
– De DR Ruby heeft een frisse, jeugdige smaak met intense tannines.
– De kleur van de DR Tawny is kastanjebruine kleur. Deze port heeft een fruitig aroma en hinten van gedroogd fruit. De smaak is vol, complex met een lange afdronk.
– DR White: frisse aroma’s van fruit en bloemen. De smaak is zacht, met een goede balans tussen de frisheid en complexiteit van de houtrijping.
– DR LBV 2010: Boeket van geconcentreerde rode vruchten. In de mond full-bodied, met zoete tannines.
– De DR Vintage port 2002 heeft sterke aroma’s van rood fruit (vooral frambozen en bramen), stevige tannines en een evenwichtige structuur. Naarmate de port ouder wordt, wordt het soepeler, eleganter en complexer.
Agri-Roncão … wellicht een moeilijke naam om uit te spreken, maar voor degenen die hun port heeft geproefd zeker een naam om moeilijk te vergeten!
http://www.berghorstboswijnen.nl/assortiment -Port DR
Lees berichtAan de voet van de heuvels ‘Colli Asolani ’ -die het middeleeuwse stadje Asolo omringen- ligt de wijnmakerij van de familie Bedin. Niet ver van Venetië, in het hart van de Marca Trevigiana: een ideale streek voor de productie van Prosecco.
Naast de wijnmakerij heeft de familie ook een restaurant “Agriturismo Colli Asolani”. Hier serveert men, naast de eigen Prosecco’s, traditionele gerechten uit de regio Veneto.
De geschiedenis van de “Società Agricola Colli Asolani” dateert uit het begin van 1900, toen de overgrootvader Giovanni Bedin begon te werken als een kweker en het verbouwen van zijn eigen wijngaarden.
De huidige eigenaren, ‘i fratelli Bedin’, oftewel de gebroeders Bedin Enrico, Luigi, Denis en Damiano, hebben het familiebedrijf na 4 generaties geleidelijk getransformeerd van een traditionele boerderij tot een moderne wijnmakerij met 40 hectare wijngaarden.
De delicate Prosecco’s van Bedin zijn veelzijdig, intens en elegant met een aromatisch boeket en fruitige tonen.
http://www.berghorstboswijnen.nl/assortiment – wijnhuis Bedin
Lees berichtIn onze nieuwe rubriek ’Even Voorstellen’ maakt u kennis met onze collega’s van Berghorst & Bos Wijnen en Berghorst Danken. Van de jongens in het magazijn, tot onze collega’s op kantoor en de personen in de buitendienst.
Benieuwd wie u altijd aan de lijn heeft bij het doorgeven van uw bestelling? Wij stellen u graag voor aan Lindy Timmerhuis, Receptie & Order Entry
Ik heb 5 jaar geleden stage gelopen bij Berghorst en deed toen de opleiding secretarieel medewerker. Toen ik deze had afgerond heb ik er voor gekozen om nog een jaar voltijd naar school te gaan en de opleiding secretaresse te doen. Toen deze eenmaal afgerond was kon ik aan het werk bij Berghorst Dranken / Berghorst & Bos Wijnen en dit doe ik inmiddels iets langer dan 3 jaar.
Mijn werkzaamheden zijn o.a. receptie, bezoekers ontvangen, telefoon, orders aannemen en invoeren, in- en uitgaand e-mail verkeer, archiveren, facturering en een klein stukje van de debiteurenadministratie.
Het leukste aan mijn werk vind ik dat geen dag hetzelfde is. Je begint de dag en je ziet wel wat er komt. Dit ligt ook aan de telefoontjes wat je krijgt.
Het contact met de klanten is nog het allerleukste. Klanten die telefonisch een bestelling doorgeven heb ik wekelijks aan de lijn en hier bouw je dan ook een band mee op. Soms staat er een klant aan de balie en hoor ik alleen aan de stem wie hij of zij is, dan heb je er opeens een gezicht bij.
Mijn lievelingswijn is toch de Hugo van Le Contesse of de Berg und Wald van Christoffel. Ik ben meer van de zoete wijnen zoals je ziet. Deze drink ik graag als ik op stap ga met vriendinnen. Maar de Sauvignon Blanc van Vega Corcoles vind ik ook erg lekker!
Lees berichtDe Italiaanse streek Abruzzo ligt in het oosten van Italië, ter hoogte van Rome. Er zijn 2 verschillende klimaten in deze provincie: Mediterraan aan de kust en continentaal bij de Appennijnen.
Lees bericht
Toch is de ene rosé de andere niet en kent ook het roze wijntje haar eigen trends. Welke rosé drinken we dit jaar?
Lees berichtDe biologische (of organische) landbouw is erop gericht de gezondheid van mens en milieu te ondersteunen en in stand te houden.
Lees berichtDe WIM capamge van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren gaat binnenkort van start.
Lees berichtDe broers António en Edmar Monteiro, de oprichters van 1912 Winemakers, zijn geboren in de regio Douro, Portugal.
Lees berichtBerghorst & Bos Wijnen is gecertificeerd met het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar!
Lees berichtHet wijnhuis Rocca Maura ligt in het Zuid Franse gebied de ’Gard’, een departement in de Languedoc.
Lees berichtGrüner Veltliner en Riesling zijn wijnen die heerlijk fris en mineralig zijn.
Lees berichtDe term ‘kurk’ duidt op een afwijkende geur en smaak van de wijn die wordt veroorzaakt een bacterie die trichlooranisol (TCA) veroorzaakt.
Lees berichtOp maandag 27 april (Koningsdag), dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag), donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 25 mei (2e Pinksterdag) zijn ons kantoor en magazijn gesloten. Er zullen dan geen orders verwerkt worden en geen leveringen plaatsvinden.
Lees berichtBerghorst & Bos Wijnen denkt graag mee in de training van uw personeel. Zo hebben we in februari van dit jaar een wijn- en verkooptraining gegeven aan een aantal klanten bij ons in het proeflokaal.
Lees berichtHet aspergeseizoen komt er weer aan! Vanaf de 2e donderdag in april tot en met 24 juni (Sint Jan) kunnen we weer genieten van het witte goud.
Lees berichtDe trend van dit voorjaar!
De Cava Cuvee 21 van het wijnhuis Parxet komt uit het noorden van Spanje heeft een volle mousse, een frisse inzet en een goede zuurgraad.
Lees berichtI Capitani; een familiebedrijf uit het prachtige Campania, Zuid-West Italië
Lees bericht